DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Triumf al Orchestrei Române de Tineret la Berlin
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
22.00 - 22.10
RADIOJURNAL

22.50 - 23.00
Poezie romaneasca • Leonid Dimov. Realizator Emil Buruiană

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
22.10 - 22.50
Idei in nocturna - Lumea si...muzica traditionala • Realizator Grigore Leşe. Redactor Lorena Oltean

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
22.50 - 23.00
Poezie romaneasca • Leonid Dimov. Realizator Emil Buruiană

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Editura Humanitas lanseaza miniseria Carti bune pentru parinti buni


Editura Humanitas lanseaza miniseria <em>Carti bune pentru parinti buni</em>

Humanitas a tradus de-a lungul timpului sapte carti practice adresate parintilor (si bunicilor!). Carti alese cu atentie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori. Carti perene. Carti bune. Carti utile parintilor buni.

Acum, aceste carti esentiale pentru parintii care nu vor sa-si creasca la intamplare copiii apar ca o miniserie unitara. Pentru noile generatii de parinti si de bunici buni.

Fiecare carte din miniseria Carti bune pentru parinti buni are ceva-ul, clou-ul, personalitatea ei distincta. Am incercat s-o definim mai jos, ca sa puteti alege volumul potrivit pentru dumneavoastra. Primul are o tema putin diferita, dar e un bun preludiu pentru celelalte.

Dr. David Haslam, Sanatatea copilului meu. Ghid de simptome si ingrijiri

Un ghid practic unic in felul sau, pentru ca porneste de la simptome, nu de la diagnostic, cum fac de regula ghidurile pedriatice pentru parinti. Iar parintii se confrunta in primul rand cu simptome: copilul are febra, copilul tuseste, copilul nu aude bine, pe copil il dor dintii, copilului i-a aparut o eruptie pe piele, copilul are diaree sau constipatie, etc. Despre ce poate fi vorba? E grav sau nu? Ce este de facut repede, inainte sa putem ajunge la doctor? Ce trebuie sa stim despre afectiunea copilului, dupa ce doctorul a stabilit diagnosticul? Cartea se refera la copiii de 0-12 ani si este in asa fel conceputa, incat sa poata fi consultata rapid, oferindu-i parintelui ingrijorat, cu discernamant (nu asa cum le gaseste pe internet.), informatiile de care are atata nevoie. Pentru sanatatea copilului sau.

Stanley Shapiro, Karen Skinulis, Cum devenim parinti mai buni. Ghid practic

Un ghid celebru, un National Bestseller cum scrie pe coperta editiei originale, care porneste de la ideea ca nu e suficient sa ne iubim copiii ca sa-i educam bine, trebuie sa invatam "meseria de parinte". "Meserie" sintetizata in aceasta carte in cele 50 de probleme cu care ne confruntam cel mai des ca parinti si solutiile lor practice. De exemplu: Tandaleala, Crizele de nervi, Raspunsurile obraznice, TV-mania, Notele proaste, Mofturile la mancare. Problemele privesc copiii de 3-4 pana la 12-13 ani. Solutiile sunt verificate, functioneaza. Manualul e sistematizat, concis si are un ingredient care n-ar trebui sa-i lipseasca nici unui parinte: umorul.

Dorothy Law Nolte, Rachel Harris, Copiii invata ceea ce traiesc. Educatia care insufla valori

Cartea preia titlul unui vechi si bine-cunoscut poem pedagogic al lui Dorothy Law Nolte. Preceptele lui au devenit un adevarat cod de comportament in viata de familie pentru generatii intregi de parinti americani. Iata unul dintre precepte: Daca traiesc in critica si cicaleala, copiii invata sa condamne. Sau: Daca traiesc in acceptare, copiii invata sa iubeasca. Adevaruri simple, de bun-simt. Autoarele le-au dezvoltat in acest manual de "educatie care insufla valori" adresat parintilor, bogat in istorioare ilustrative. O carte de intelepciune si in acelasi timp un ghid practic, aplicabil copiilor de aproape orice varsta.

Meg Hickling, Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex

Ne pare nepotrivit, ne e jena, nu stim cum sa vorbim cu copiii nostri despre sexualitate. Acest ghid, scris de o celebra, multipremiata "profa de sex" din Canada, ne invata de ce trebuie s-o facem (incepand de la 2 ani (!) si pana la varsta adolescentului activ sexual) si cum. De ce? Pentru ca asa ne protejam copilul de mesajele false ori periculoase despre sexualitate pe care le primeste astazi de peste tot. Cum? Demistificand. Spunand adevarul cu simplitate si umor. Gasiti in carte si adevarul, si intreaga "tehnica" a autoarei, cu exemple concrete din experienta ei didactica. Evident, ghidul poate servi si pentru pregatirea orelor de educatie sexuala din scoli.

Meg F. Schneider, Educatia copilului meu in 25 de tehnici (care nu dau gres)

Tehnici? Suna cam inginereste, dar nu exista cuvant mai potrivit pentru ce trebuie sa faci ca parinte in diverse situatii (ce sa spui, cum sa te porti) ca sa-ti educi bine copilul: Lasa copilul, controleaza-te tu! (tehnica nr. 1), Cand a facut o prostie, incepe cu punctele lui forte (tehnica nr. 8), Cum il cumperi mai bine (tehnica nr. 11), Nu uita sa-ti ceri scuze (tehnica nr. 24), Iarta-te (tehnica nr. 25). Partea cea mai placuta si mai interesanta a acestui ghid foarte sistematizat sunt ilustrarile fiecarei tehnici pentru varstele-cheie ale copilului: 4, 8-9 si 12 ani. E vorba de fapt despre niste povestioare simple, niste mici scenarii-tip avand ca personaje copilul si parintele, mai instructive decat orice teorie.

Dr. Haim G. Ginott, Intre parinte si copil. Ghid de comunicare afectuoasa

O carte cu totul aparte: un ghid clasic cu milioane de exemplare vandute, dar, dincolo de asta si mult mai important, o carte cu idei originale si proaspete. Toate pornind de la urmatorul principiu: sentimentele copilului, bune sau rele, trebuie confirmate de parinte, comportamentele copilului trebuie limitate. De aici notiunea de comunicare afectuoasa, adica tinand cont de afectivitatea copilului. Pare dificil si abstract, dar veti gasi in carte nenumarate ilustrari, cu exemple revelatoare de dialoguri copil-parinte, pentru ca autorul considera ca stilul comunicarii verbale cu copilul este esential si recomanda parintilor limbajul grijii afectuoase. Principiile de comunicare din aceasta carte sunt aplicabile indiferent de varsta copilului dumneavoastra, desigur daca a inceput sa vorbeasca. Dar, surprinzator, sunt valabile si in relatia de cuplu sau dintre oricare doi adulti. O dovada, poate, ca autorul a descoperit un adevar fundamental.

Dr. Scott P. Sells, Adolescenti scapati de sub control

"Raspunsuri realiste pentru parinti reali si adolescenti reali", scria un recenzent al acestei carti. Lipsa permanenta de respect fata de parinte, fuga de acasa, abuzul de alcool, consumul de droguri, amenintarile cu sinuciderea, graviditatea la fete - daca intalniti unul sau mai multe din aceste comportamente (si lista ar putea continua) la adolescentul dumneavoastra, se prea poate ca el sa fi "scapat de sub control". Ce este de facut? E cazul sa recurgeti la asa-numita "iubire dura", spune autorul acestui ghid unic, probabil, pe piata noastra editoriala. Metoda e data, pas cu pas, in carte si este ilustrata cu numeroase exemple.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artisti rom�ni �n parcuri londoneze

ICR Londra a sarbatorit alaturi de oficialitati din cartierele olimpice amplasarea mai multor lucrari de arta rom�nesti �n estul Londrei, pe durata Jocurilor Olimpice.

mai mult...
Teatrul National din Sibiu participa la Olimpiada Culturala de la Londra

Dupa triumful din 2009 cu mega - productia Faust �n regia lui Silviu Purcarete, Teatrul National �Radu Stanca� Sibiu revine �n selectia oficiala a Festivalului International de la Edinburgh cu spectacolul Calatoriile lui Gulliver.

mai mult...
Joia linguritelor, dulceata cu cafea pe terasa Librariei Humanitas Kretzulescu

Libraria Humanitas Kretzulescu si vecinii sai va invita de Joia linguritelor la o dulceata cu cafea.

mai mult...
Harap Alb continua

La 135 de ani de la prima aparitie a basmului Povestea lui Harap Alb, personajele lui Creanga revin in forta intr-o revista de benzi desenate.

mai mult...
Repetitie cu publicul la teatru

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu prezinta joi, 9 august 2012 si vineri, 10 august 2012, spectacolul Gegen die Demokratie / �mpotriva democratiei �n regim de repetitie cu public.

mai mult...
Triumf al Orchestrei Rom�ne de Tineret la Berlin

Ambasadorii artistici ai Romaniei au cucerit publicul berlinez. Orchestra Rom�na de Tineret, dirijata de Cristian Mandeal, a triumfat �n fata publicului din arhiplina Sala Mare de la Konzerthaus.

mai mult...
Corneliu Porumboiu si UNATC la espressofilm 2012

Festivalul vienez de scurtmetraje espressofilm dedica, �n parteneriat cu ICR Viena, pentru a doua oara �n tot at�tea ediţii consecutive o seara speciala scurtmetrajelor UNATC.

mai mult...
Pianista de talie internationala, Mihaela Ursuleasa s-a stins din viata

Vestea ca pianista Mihaela Ursuleasa a murit a facut zilele acestea �nconjurul lumii.

mai mult...
Humanitas va da intalnire la mare

Editura Humanitas va invita sa va petreceti cateva seri minunate la Targul Estival de Carte Carte la Nisip din Mangalia.

mai mult...
3 x Mozart

�n perioada 3-5 august 2012, Centrul de Cultura Arcus, �n parteneriat cu Uniunea Muzicienilor Interpreti din Rom�nia si Fundatia Diakonia, organizeaza turneul 3 x Mozart.

mai mult...
Sale for the rest of me

Raluca Ghideanu isi prezinta lucrarile adunate pana in acest moment in expozitia de sculptura Sale for the rest of me. Ea scoate la vanzare ce a ramas din perioada de creatie care s-a incheiat.

mai mult...
Orchestra Rom�na de Tineret la Berlin

�n perioada 2-5 august 2012, Orchestra Rom�na de Tineret se va afla la Berlin pentru a participa la cel mai important festival international pentru orchestre de tineret - Young Euro Classic - aflat la a 12-a editie.

mai mult...
Shakespeare si Caragiale la Palatele Br�ncovenesti de la Mogosoaia

Cea de-a patra editie a Academiei Itinerante Andrei Serban s-a �ncheiat s�mbata, 21 iulie 2012, la Palatele Br�ncovenesti de la Mogosoaia.

mai mult...
Vara Culturala Rom�neasca �n Portugalia s-a �ncheiat cu brio

Vara Culturala Rom�neasca �n Portugalia, proiect iniţiat de Institutul Cultural Rom�n din Lisabona, a prezentat cu succes, pe parcursul lunii iulie a acestui an, un evantai de evenimente din diverse domenii: literatura, teatru, muzica clasica, c�ntece şi dansuri populare.

mai mult...
A aparut editia de vara a revistei Lettre Internationale

Criza economica si raporturile ei cu sfera culturala, cenzura comunista, procesul de decolonizare, �economia politica� a lecturii, arta contemporana ca business sunt c�teva dintre temele noului numar al revistei Lettre Internationale, editata sub auspiciile Institutului Cultural Rom�n.

mai mult...
ICR Londra celebreaza deschiderea Jocurilor Olimpice printr-o premiera absoluta

Pentru prima data, sediul unui institut cultural dintr-o mare capitala a lumii va avea afisate pe cladire �nsemnele Rom�niei, sub forma unor stegulete festive, pentru a celebra at�t �nceputul Jocurilor Olimpice, c�t si prezenta valorilor culturale si sportive rom�nesti la Londra.

mai mult...
I.L. Caragiale interpretat multinational la Brasov

Participantii la cursurile de vara de limba, cultura si civilizatie rom�neasca organizate de Institutul Cultural Rom�n vor prezenta joi, 26 iulie 2012, pe scena Scolii Populare de Arta din Brasov, montajul teatral D`ale amorului dupa I.L. Caragiale.

mai mult...
Ada Kaleh. Insula din suflet

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta joi, 2 august 2012, ora 17.00 la vernisajul expozitiei Ada Kaleh. Insula din suflet.

mai mult...
Pistoalele lui Bonnie şi Clyde, scoase la licitaţie

Armele legendarilor amanţi jefuitori ai Americii, Bonnie Parker şi Clyde Barrow, vor fi scoase spre v�nzare de o casa de licitaţii din New Hampshire, SUA.

mai mult...
Gustav Klimt si Kunstlerkompanie la Castelul Peles

�n perioada 15 septembrie � 15 decembrie 2012, Muzeul National Peles pregateste unul dintre cele mai atragatoare proiecte curatoriale de anul acesta: expozitia Gustav Klimt si Kunstlerkompanie.

mai mult...
PlayPoint Puzzle

PlayPoint Puzzle de Miruna Amza si Liviu Zagan, o instalatie interactiva, invita londonezii si turistii sa descopere imagini cu marii sportivi ai lumii �n Victoria Park si London Pleasure Gardens.

mai mult...
ARTmania Festival Sibiu 2012 prezinta Harley-Davidson® Stage �n Piata Mica

Cea de-a saptea editie a Festivalului ARTmania (6-12 august 2012), culmineaza �n weekendul 10-12 august cu o serie de concerte organizate �n centrul orasului Sibiu.

mai mult...
S-a incheiat o etapa importanta a proiectului studiOpera

Dupa zeci de ore de specializare organizate in cadrul studiOpera, proiectul a fost prezentat la conferinta nationala Romania acceseaza fonduri europene, iar toamna va aduce trei evenimente de neratat pentru specialisti si publicul larg.

mai mult...
Centrul de Cercetare si Consultanta �n Domeniul Culturii lanseaza proiectul PRO.urban

Centrul de Cercetare si Consultanta �n Domeniul Culturii anunta lansarea proiectului PRO.urban - Vitalitatea culturala a orasului Bucuresti. Promovarea vizuala a potentialului spatiilor publice.

mai mult...
Artistul Ern� Bartha participa la Jocurile Olimpice din Londra cu trei sculpturi impresionante din f�n organic

Trei sculpturi ale artistului clujean Ern� Bartha vor fi expuse �n Victoria Park si London Pleasure Gardens de pe 27 iulie p�na pe 12 august, �n cadrul programului rom�nesc pentru Olimpiada Culturala.

mai mult...
Editura Humanitas lanseaza miniseria Carti bune pentru parinti buni

Humanitas a tradus de-a lungul timpului sapte carti practice adresate parintilor (si bunicilor!). Carti alese cu atentie, pe care cititorii le-au apreciat, de vreme ce au trebuit republicate, unele de mai multe ori. Carti perene. Carti bune. Carti utile parintilor buni.

mai mult...
Turul Romaniei in 7 zile

Club Electroputere lanseaza concursul pentru participarea in proiectul Turul Romaniei in 7 zile.

mai mult...
Licitarea casei PRISPA

PRISPA este proiectul de casa independenta energetic, realizat de prima echipa de studenti romani calificata la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai cunoscuta competitie care promoveaza cercetarea in domeniul arhitecturii sustenabile.

mai mult...
O instalatie inedita conceputa de doi rom�ni va fi amplasata �n Trinity Square Gardens, chiar l�nga Turnul Londrei

Instalatia Statii culturale/Cultural Stations, conceputa de Minodora Cerin si arhitectul Mircea Margarit, va fi amplasata �n Trinity Square Gardens, l�nga Turnul Londrei si va putea fi vizitata de pe 19 iulie, p�na pe 13 august 2012.

mai mult...
Numar record de tineri actori �nscrisi la preselectia pentru Gala T�narului Actor, editia a XV-a

Editia a XV-a a Galei T�narului Actor HOP va avea loc la Mangalia, la Casa de Cultura �n perioada 29 august - 1 septembrie 2012.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!